Isolasjon hjelper ofte

isolation-of-wooden-housesDe nye normene for hvor mye isolasjon som investeres i nybygg og oppussing av hus, er på ingen måte fjamseri, selv om de kan virke litt overdrevne for gamle slitere. Det finnes i dag flere gode måter for å isolere huset på og vi kan se litt på hvordan og hvorfor.

Isolering av murhus

Om man har ett eldre mursteinshus, om det er av teglstein eller av naturstein, kan det godt hende at man blir litt trist av det som følger nedenfor. Den beste måten for å isolere slike hus, er nemlig å fornye fasaden. Det har nemlig blitt vanlig å lime på isopor-plater på utsiden, men med en liten glipe mellom platen og muren, slik at man unngår at fukt setter seg i veggene. Deretter påføres det ny murpuss utenpå platene. Den som synes dette blir for drastisk, kan ta det lille steget med å isolere gulvet på loftet, enten med glass-ull, eller med Perlit. Perlit er ikke en like god isolator, men det er derimot 100% brannsikkert, siden det er en meget lett sten som er full av luft. 100 liter Perlit veier ikke mer enn 16 kg. og det leveres som pulver som kan helles i alle sprekker, rundt ledninger og mellom bjelkene.

Isolering av trehus

Den mest effektive måten for å isolere ett trehus, er selvfølgelig også å pakke isolasjonen utenpå huset. Det finnes få negative konsekvenser med dette, selv om det kan forandre husets fremtoning. Den som ikke ønsker å gripe inn så hardt, har i motsetningen til i murhus, muligheten til å isolere fra innsiden, enten ved å bytte ut det som måtte være i mellomveggen, eller ved å sette opp ett ekstra lag med isolasjon, og ny vegg, på innsiden av huset. Det er derimot ikke lurt å gjøre alt helt lufttett, ved å bruke plastfolie. Det kan hvis man er uheldig, føre til fukt og råte.