Modernisering og fremskritt innen oppvarming

Målet med Hvam.no er å opplyse om gode muligheter for å varme opp hjemme, om mulighetene for peiskos, både i gamle og nye hjem. Samtidig skriver vi også om håndverk i sammenheng med dette, om isolasjon, og materialene som man trenger for å gjøre huset eller hytta vinterdugelig.

Vedovner

Gode moderne vedovner er lidenskapen vår, og det har skjedd en stor utvikling når det kommer til hvordan ovnene fungerer og til hvordan de bygges opp i dag. Dersom du er i ferd med å bygge nytt, kan du finne nyttige tips om de nyeste innen denne teknologien.

Da snakker vi om ovner, som trekker inn luften gjennom ett rør i pipa, noe som varmer luften, og som sparer en del ved og fyring.

Oppvarming generelt

Det er ikke lurt for alle å investere i vedfyring med ovn, selv om vi alle ser på dette som fint og tradisjonelt. Da kan det være godt å vite om alternativene, og hvordan de fungerer. Varmepumper for nordisk klima er et godt alternativ for den som ikke vil fryse på føttene, og det finnes også en del andre godsaker.

Alternative energikilder

Det skrytes mye av de nye photon-voltage anleggene som nå produseres av Elkem, men om det ikke hadde vært for statlige tilskudd, så hadde nok mange latt være å bry seg. Vi rydder opp i hva som funker, og hva man bør holde seg unna.

Isolasjon

VI skriver også en del om isolasjon, om bruken av de riktige materialene, og om hva som byr seg av gjennombrudd på dette området. Her går vi gjennom alt, fra det teoretiske, til det mer praktiske.